Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Εσύ νησί έχεις???

     
    Είναι πλούσιοι,διάσημοι και πάμπλουτοι,οι οποίοι φρόντισαν να έχουν στην κατοχή τους και να απολαμβάνουν κατ’ αποκλειστικότητα ολόκληρα νησιά... Ποιοί είναι και πόσο τους κόστισαν οι επενδύσεις αυτές..?
    Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το Σκορπιό, ένα νησάκι έξω από τη Λευκάδα, και δημιούργησε το προσωπικό του ησυχαστήριο. Εκεί έγινε ο γάμος με την Τζάκι Κένεντι, αλλά εκεί είναι επίσης ο τόπος ταφής του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ωνάση. Πέρυσι, οργίασαν οι φήμες πως η Αθηνά Ωνάση θέλει να πουλήσει το νησί και ζητούσε πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια. Αν και δεν έγινε η πώληση, οι φήμες συνεχίζονται και μάλιστα με την ευκαιρία των γερμανικών «συστάσεων» για πώληση νησιών ακούστηκε πως η χρυσή κληρονόμος ζητάει τώρα 300 εκατομμύρια. Οσο για τους ενδιαφερομένους, οι φήμες και πάλι αναφέρονται στη Μαντόνα και στον Μπιλ Γκέιτς, ενώ έντονο ενδιαφέρον για αγορά νησιού στα ελληνικά νερά φέρεται να έχει εκδηλώσει και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος έχει επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές, με τελευταία επίσκεψή του το περσινό καλοκαίρι -έμεινε στη Σκιάθο. Και όπως ήταν φυσικό, μαγεύτηκε από την ελληνική ομορφιά.

    Βασιλιάς των νησιών είναι αναμφισβήτητα ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον. Εχει ιδιόκτητα νησιά στην Καραϊβική, αλλά και στο Ντουμπάι. Τα νησιά Necker και Moskito στην Καραϊβική σκοπεύει να τα μετατρέψει σε οικολογικούς παράδεισους, χωρίς να υστερούν διόλου σε πολυτέλεια και ανέσεις. Το νησί Necker αναδύεται από τα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής και διαθέτει απέραντες παραλίες και υφάλους από κοράλλια. Συχνά το νοικιάζει ολόκκληρο σε προνομιακές τιμές. Το έτερο νησί, το Moskito, βρίσκεται πολύ κοντά στο πρώτο και αγοράστηκε πιο πρόσφατα έναντι δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, ο Mr Virgin έχει στην κατοχή του το νησί Makepeace στα ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, και το Island of England στη θάλασσα του Ντουμπάι.
    Τις Μπαχάμες έχει διαλέξει ο Τζόνι Ντεπ για να αγοράσει του δικό του νησί. Ο «Πειρατής της Καραϊβικής» ερωτεύτηκε την περιοχή στη διάρκεια των γυρισμάτων και αγόρασε το Little Halls Pond Cay έναντι 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από τους πανέμορφους υφάλους του, διαθέτει ιδιωτικό λιμάνι, έξι παραλίες με λευκή άμμο, αλλά και μία λιμνοθάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να εγκαταστήσει εκεί φωτοβολταϊκά κάτοπτρα, ώστε όλη η ενέργεια που απαιτείται να προέρχεται από τον ήλιο.
    Μπαχάμες διάλεξε και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Το Musha Cay μάγεψε τον διάσημο μάγο, ο οποίος δεν αγόρασε ένα αλλά τέσσερα νησιά δίνοντας το ποσό των πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων. Το Musha Cay είναι το νησί στο οποίο διαμένει, ενώ τα άλλα τρία χρησιμοποιούνται ως προπύργια προφύλαξης, προκειμένου η ασφάλειά του να κρατά μακριά κάθε επίδοξο εισβολέα. Και όταν ο ίδιος δεν μένει εκεί, εκμεταλλεύεται εμπορικά το νησί νοικιάζοντάς το έναντι 325.000 δολαρίων την εβδομάδα. Μεταξύ των «νοικάρηδών» του είναι ο Τζον Τραβόλτα και η Οπρα Γουίνφρεϊ. Ο Κόπερφιλντ αποκαλεί τη θάλασσα που περιβάλλει τα νησιά «σιντριβάνι νεότητας».
    Και η Σακίρα είναι λάτρης του ίδιου νησιωτικού συμπλέγματος. Η Λατίνα τραγουδίστρια αγόρασε το νησί Bonds Cay, όχι όμως μόνη της. Είναι συνιδιοκτήτρια με τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd και τον Ισπανό ποπ σταρ Αλεχάντρο Σαντζ. Οι τρεις τους διέθεσαν για το νησί το ποσό των δεκαέξι εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί θέλουν να δημιουργήσουν ένα κέντρο προώθησης της Τέχνης και του Πολιτισμού, στο οποίο θα υπάρχουν χώροι συναυλιών, γκαλερί, αλλά και κατοικίες αποκλειστικά για καλλιτέχνες.
    Νίκολας Κέιτζ και Εντι Μέρφι είναι επίσης ιδιοκτήτες νησιών στις Μπαχάμες. Ο πρώτος αγόρασε το Leaf Cay και ο δεύτερος το Rooster Cay. Ο Κέιτζ πλήρωσε τρία εκατομμύρια δολάρια για το νησί του, ενώ διαθέτει και μία πολυτελή έπαυλη στο Paradise Island. Φήμες πάντως λένε πως τώρα που έχει οικονομικά προβλήματα σκέφτεται να πουλήσει το νησί έναντι επτά εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μέρφι πάλι δεν σκοπεύει να το πουλήσει. Εδωσε δεκαπέντε εκατομμύρια για το δικό του νησί, το οποίο προς το παρόν δεν το έχει εκμεταλλευτεί. Κανείς δεν ξέρει αν θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή θα στήσει κάποιου είδους επιχείρηση, ώστε να κερδίσει χρήματα.
    Ο Μελ Γκίμπσον, από την άλλη, προτίμησε τα νησιά Φίτζι. Οπως οι περισσότεροι ομοεθνείς του, οι Αυστραλοί, έτσι κι εκείνος θεωρεί το νησιωτικό σύμπλεγμα ιδανικό τόπο διακοπών. Ετσι, απόκτησε το νησί Mago πριν από πέντε χρόνια έναντι δεκαπέντε εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά την αγορά του, το άφησε όπως ακριβώς το βρήκε. Δεν έκανε παρεμβάσεις στη φύση. Εκτισε μόνο μία κατοικία για να μένει όταν το επισκέπτεται.
    Το Blackadore Cay, κοντά στις αμερικανικές ακτές, ήταν αυτό που μάγεψε τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο οποίος διέθεσε 1,75 εκατομμύριο δολάρια για να το αποκτήσει πριν από πέντε χρόνια. Λευκή άμμος στις παραλίες, κοκοφοίνικες και βραχώδη ακρωτήρια συνθέτουν έναν επίγειο παράδεισο. Κάποιοι λένε πως δεν υπάρχει στην περιοχή άλλο νησί που να μπορεί να εξυπηρετήσει αεροπορική συγκοινωνία. Ο Ντι Κάπριο πιθανότατα θα αξιοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα. Ηδη μάλιστα έχει υπογράψει συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων για να υπάρξει τουριστική εκμετάλλευση του νησιού του. Μοναδική όμως προϋπόθεση είναι όλα να γίνουν με φιλικούς προς το περιβάλλον σχεδιασμό και υλοποίηση.
    Καναδά προτίμησε η Σελίν Ντιόν. Δεδομένου ότι κατάγεται από εκεί, ήταν φυσιολογικό η τραγουδίστρια με την αγγελική φωνή να κάνει μια τέτοια επιλογή. Αγόρασε λοιπόν το Ιle Gagnon στο Κεμπέκ, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Το νησάκι της δεν έχει καμιά σχέση με τα νησιά άλλων διασήμων. Το μόνο που διαθέτει είναι ένα μεγάλο chateau γαλλικής αρχιτεκτονικής. Το μόνο που έχει κάνει είναι να το προστατεύει από αδιάκριτα βλέμματα με έναν τεράστιο φράκτη. Ωστόσο, αν κάποιος το ζητήσει, μπορεί να πάρει άδεια να πάει εκεί με βάρκα.
     Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ! Τόνι Κέρτις, Κλόντια Σίφερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Τζιν Χάκμαν και Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι μερικοί μόνον από τους celebrities που επίσης έχουν στην κατοχή τους νησιά. Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι που είτε το κρύβουν είτε η επιλογή τους έχει αποδειχθεί «προβληματική». Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν, για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ και η Ατζελίνα Τζολί, οι οποίοι απέκτησαν ένα νησάκι στο The World του Ντουμπάι, μόνο που λόγω οικονομικών προβλημάτων της κατασκευαστικής εταιρείας αυτό δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ανάλογο πρόβλημα φέρεται να έχει και το ζεύγος Μπέκαμ. Τί να πεις,κρίμα τόσα λεφτά!
    Αν σας άνοιξε η όρεξη,απλά σκεφτείτε το ΔΝΤ! Έτσι κι αλλιώς εμείς εδώ έχουμε τόσα νησιά να χαρούμε! Καλές διακοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου