Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Περαστικά σου,πολυαγαπημένε μας Πασχάλη!


Ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο στην καρδιά υπέστη ο αγαπημένος λαïκός τραγουδιστής, ο οποίος ύστερα από την έντονη δυσφορία που αισθάνθηκε, μεταφέρθηκε προχθές εσπευσμένα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
 Οι γιατροί που τον εξέτασαν κατέληξαν ότι πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση διάνοιξης αρτηρίας (μπαλονάκι).
 H κατάσταση της υγείας του,μετά την εγχείρηση, είναι καλή, παραμένει -όπως προβλέπεται- στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στο πλάï του βρίσκεται η οικογένειά του. Η ανάρρωσή του απαιτεί ξεκούραση και βέβαια αποχή για ένα διάστημα από τις live εμφανίσεις και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.Οι προγραμματισμένες συναυλίες του Πασχάλη Τερζή αναβάλλονται, αλλά όλα δείχνουν πώς πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στο πάλκο.Οι γιατροί είναι απολύτως καθησυχαστικοί και επιμένουν πώς ο Πασχάλης θα πρέπει να ξεκουραστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Το τραγούδι ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του, αλλά η ουσιαστική αρχή και επαφή με αυτό έγινε στην Ρόδο το 1974, με το συνθέτη και μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη.
Σταθμός στην καριέρα του στάθηκε η γνωριμία του με το συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο το 1980. Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο "Λέω" το 1982. Η επιτυχία αυτού του δίσκου έγινε η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και φιλία με τον συνθέτη. Παράλληλα με την δισκογραφική τους δουλειά, πραγματοποίησαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις σε κέντρα της Θεσσαλονίκης.
Τον Οκτώβριο του 1999 ο Πασχάλης Τερζής έδωσε μια μοναδική συναυλία στο Λονδίνο, στο Royal Albert Hall.
2001, Μάρτιος. Ο Πασχάλης Τερζής αλλάζει δισκογραφική εταιρεία αποφασισμένος να συνεργαστεί με δημιουργούς που δεν είχε την δυνατότητα νωρίτερα να συμπράξει.
"Θέλω να πω", η δισκογραφική συνάντηση του Μάριου Τόκα - ενός συνθέτη που έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες - και του Πασχάλη Τερζή που κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, προσφέροντάς μας δεκατέσσερα καινούργια λαϊκά τραγούδια. Ο Φίλιππος Γράψας, ο Κώστας Φασουλάς, ο Πάνος Φαλάρας, η Άννα Αργυρού και η Ευγενία Ασλανίδου είναι οι στιχουργοί του δίσκου, ενώ ο Γιάννης Πάριος δωρίζει από καρδιάς τους στίχους τριών από τα τραγούδια. Ένας αυθεντικός λαϊκός δίσκος που έγινε πλατινένιος από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.
Χειμώνα του 2002-2003 εμφανίστηκε στη σκηνή της "Ιεράς Οδού", μαζί με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Δημήτρη Μπάση, τραγουδώντας κάθε βράδυ για ένα κοινό 2.500 ατόμων.
Ο Χειμώνας του 2003-2004 βρίσκει τον Πασχάλη Τερζή και πάλι στη σκηνή της "Ιερά Οδού", αυτή τη φορά μαζί με τον Γιάννη Πάριο, σε μια μουσική συνάντηση που σφράγισε την αθηναϊκή νύχτα.
Τον Χειμώνα 2004-2005 ο Πασχάλης Τερζής τολμά να ταράξει τα νερά της αθηναϊκής νύχτας και συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Μια συνεργασία που συζητήθηκε όσο λίγες, έφερε πολύ μεγάλες συγκινήσεις σε όσους παρακολούθησαν το πρόγραμμα του μαγαζιού όπου εμφανίζονταν οι δύο καλλιτέχνες.
Τον Απρίλιο του 2006 και μετά από 1 χρόνο αποχής από τα νυχτερινά μαγαζιά, ο Πασχάλης Τερζής κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο "Είναι κάποιες αγάπες", που έγινε χρυσός από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Πρόκειται για έναν λαϊκό δίσκο που αγαπήθηκε αμέσως μόλις κυκλοφόρησε. Ο Χρήστος Δάντης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες μας που χάρισαν τα τραγούδια τους στον Πασχάλη Τερζή για να τα απογειώσει.
Πρίν λίγο καιρό κυκλοφόρησε η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Δύο νύχτες μόνο",με την υπογραφή σπουδαίων δημιουργών,όπως Αντώνης Βαρδής,Νίκος Καρβέλας,Λάκης Παπαδόπουλος,Χρήστος Δάντης,Βασίλης Κελαιδής,Γιώργος Σαμπάνης κ.α.
Όσο για την προσωπική ζωή του και το χαρακτήρα του,τί μπορεί να πει κανείς!Δούλευε πάντα,όπως λέει κι ο ίδιος,για να ζήσει την οικογένειά του.Δε γύρευε δόξες και χλιδές..μόνο έδινε την ψυχή του κάθε φορά σε ό,τι έκανε και του άρεσε πάντα να ζει ήρεμα κι απλά.
Έχασε την πρώτη του σύζυγο,9 μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους,κι ενάμιση χρόνο μετά γνώρισε τη σύντροφο της ζωής και δεύτερη γυναίκα του.Εκείνη,αγάπησε εκείνον και το γιο του και του χάρισε μια κόρη,τη Γιάννα,η οποία αργότερα ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της στη μουσική.
Έχει δουλέψει σκληρά και τίποτα από όσα έχει δε του χαρίστηκε.Ο ίδιος ,όμως.αισθάνεται τυχερός για τη ζωή που έζησε κι ευχαριστεί το Θεό για την αγάπη και την οικογένεια που έχει.
Ίσως για αυτό κι ο κόσμος να τον αγαπάει και να τον σέβεται τόσο!Για αυτή την αλήθεια της απλότητας που βγάζει στο βλέμμα και στις λέξεις του.Την γνήσια και αυθεντική λεβεντιά που ακούς στη φωνή του όταν τραγουδά..
Έγραψα αυτό το άρθρο σήμερα,όχι γιατί δεν υπάρχουν τόσοι και τόσοι άνθρωποι γύρω μας που περνάνε δύσκολα.Μακάρι όλος ο κόσμος να είναι καλά,η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό της ζωής και χωρίς αυτό δε μπορούμε να έχουμε τίποτε άλλο.
Αυτός ο άνθρωπος όμως,αυτός ο τραγουδιστής-ερμηνευτής-καλλιτέχνης,όπως θέλετε πείτε τον,με έχει εμπνεύσει με τη στάση ζωής του πολλές φορές και με έχει συντροφεύσει άλλες τόσες με την απαλή και ταυτόχρονα μεστή φωνή του..σε εύκολες και δύσκολες στιγμές μου..
Για αυτό του εύχομαι ολόψυχα περαστικά,να είναι καλά,να μας κρατάει συντροφιά για πολλά χρόνια ακόμη...!



Ευχαριστώ θερμά το music.net.cy  και το yupi.gr ,για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου