Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τέλος για τον ΑΝΤ1 Radio?

Σε ακόμα πέντε απολύσεις δημοσιογράφων προχώρησε η διοίκηση του ρ/φ του ΑΝΤ1, φτάνοντας τις οκτώ μέσα σε μια εβδομάδα. Ανάμεσά τους και ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Αδαμόπουλος.
Τα δελτία ειδήσεων σταμάτησαν, γιατί πολύ απλά η συντάκτρια που ήταν να το εκφωνήσει Ιωάννα Κατσέλη απολύθηκε.
Ο νέος διευθυντής του ρ/φ του ΑΝΤ1 Μάκης Πουνέντης είναι "εξαφανισμένος". Μάταια ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι απολύσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.
Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν απομακρυνθεί: Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Αδαμόπουλος (Δ/ντης Ειδήσεων), Θεοδώσης Πάνου (αστυνομικός σύνταξης), Μάρα Βαφειάδου (παραγωγός ειδήσεων), Ιωάννα Κατσέλη και Μανώλης Τσουμάκης (Σύνταξη και εκφώνηση δελτίων ειδήσεων), Φαίη Χρυσοχόου (Συντάκτρια υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών) Φωτεινή Γεωργίου (Συντάκτρια υπουργείου υγείας).

Το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή ήταν ο αρμόδιος υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε και για την κρίση στα ΜΜΕ. Αμέσως μετά η διεύθυνση προσωπικού άρχισε να καλεί έναν – έναν τους εργαζομένους για να τους ανακοινώσουν την λύση της συνεργασία τους.
Η Υπόθεση πάει στο Ε.Σ.Ρ. Το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 έχει άδεια ενημερωτικού σταθμού, ο οποίος θα πρέπει για να ισχύει η άδεια να απασχολεί συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων,γεγονός που δεν ισχύει μετά τις συνεχιζόμενες απολύσεις, με αποτέλεσμα το θέμα να συζητηθεί στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει και για το τι μέλει γενέσθαι με την άδεια του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1.
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο ραδιόφωνο του Αμαρουσίου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των σωματείων των δημοσιογράφων αλλά και των τεχνικών,των οποίων τα προεδρεία, προσήλθαν στις εγκαταστάσεις του ρ/φ του ΑΝΤ1 και συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Για να δούμε πού θα πάει αυτή η κατάσταση,κυρίως για το εργατικό δυναμικό του σταθμού,που καλείται, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην επιβίωση.

Ευχαριστώ το musicheaven.gr και το μέλος PHILIPPOSSM για τις χρήσιμες πληροφορίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου